FANDOM


Zapadni Balkan SA:MP Wiki stranica

Dobrodošli na Wiki stranicu zajednice Zapadni Balkan SA:MP, želimo Vam ugodan boravak ovdje. Prije nego što krenete u istraživanje reći ćemo Vam par riječi o našem Wiki projektu. Kao rezultat i odgovor na stalno pitanje "Kako započeti svoj server", te potražnjom za nekim uobičajenim funkcijama i skriptama, administracija ZB zajednice odlučila se na pokretanje ZBS Wiki projekta. Istina moramo reći da stalne incijative korisnika da se napravi neka centralna stranica sa osnovama skriptanja ponajviše dala doprinosa da se ova wiki stranica otvori. Sadržaj na ZBS Wiki pisan je na Bosanskom, Hrvatskom i Srpskom jeziku, te je time dostupan većini naroda geografske regije Zapadni Balkan. Sadržaj na wiki stranici pisan je od strane naših volontera i nije podložan strogom nadzoru. Stoga ako uočite neku grešku, prijavite je odmah administratoru foruma. Nastojimo stalno ažurirati wiki stranicu novim sadržajima kako bi vi uvijek bili u toku sa ovom tematikom. Na ovoj stranici možete navigirati uz pomoć izbornika sa lijeve strane. Ugodno surfanje ...


Skriptanje

U sklopu kategorije "Skriptanje" moći ćete saznati osnovne informacije o San Andreas Multiplayer modifikaciji, ali i naučiti osnove skriptanja, razne funkcije, skripte, konfiguraciju servera i slično. Pored toga nudimo i par savjeta kako uspješno pokrenuti i voditi svoju zajednicu.

Mapanje

Slično kao predhodna kategorija, u sklopu jedinke "Mapanje" korisnici će imati priliku naučiti upotrebu različitih programa za uređivanje mapa koje se koriste pri kreiranju vlastitog servera. Tačnije moći ćete vidjeti kao je to raditi sa Multi Theft Auto i Map editor programima za mapanje.

Web DEV

U cilju da pružimo što više savjeta za uspješno kreiranje svoje zajednice, pored tutorijala za skriptanje, na ovoj Wiki stranici imate priliku naučiti i par trikova i savjeta o kreiranju web stranice za vašu zajednicu i njeno uspješno rukovođenje kasnije. Bazirati ćemo se na web stranice i forume.


© All rights belong to their respective owners

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.